Patrimoni Cultural

Església de Sant Llorenç de la Muga

Església de Sant Llorenç de la Muga

Església existent des de l'any 972. Per la seva situació lateral, a un cantó del poble, segurament és posterior al nucli de Sant Llorenç. El temple romànic era originàriament de tres naus. Fins arribar a l'estructura actual, ha sofert una dilatada història de transformacions, reformes i destruccions parcials: hi manca la nau lateral esquerra, l'absis de la nau dreta està totalment reconstruït i la façana està molt transformada i és posterior a l'església original. El voltants de l'absis es troben actualment enjardinats i amb accés a la Muga i als petits hortets de fora la muralla on es cultiven les famoses mongetes de Sant Llorenç.

Es troba dins el nucli antic de Sant Llorenç de la Muga.

 

Torre de guaita de Sant Llorenç

Torre de guaita de Sant Llorenç

La Torre de guaita va ser construïda al s.XIII i actualment es troba en un perfecte estat de conservació. Té planta completament circular coronada i es troba construïda sobre la roca mare.

És un excel·lent mirador sobre la vall de La Muga i el poble de Sant Llorenç.

Es troba la riba dreta de la Muga.

 

Església i Pont de Sant Antoni

Església i Pont de Sant Antoni

L'esglesiola es troba situada als peus de La Muga, a les afores del poble de Sant Llorenç i davant del pont del mateix nom. Aquest pont és d'origen medieval i abans de l'existència de la capella era anomenat Pont del Grau degut a la seva situació, a sobre de dues penyes calcàries que formen un estretament del riu en aquest tram. Les primeres dates documentals de la capella són del 1835 però se sap que existia un lloc de culte anterior situat al mateix indret.

Es troba als afores del poble.

Església Romànica de Palau

Església Romànica de Palau

Església construïda a finals del segle XII o principis del XII. Té una sola nau amb la coberta amb volta apuntada i acabada en un absis semicircular. L'absis està ocult per un retaule del segle XIX i es va convertir en sagristia.

Es troba a la carretera d'anar a Albanyà, al límit del terme de Sant Llorenç de la Muga.