BIBLIOTECA

10/07/2023

Et donem la benvinguda a la biblioteca!
La biblioteca és un servei públic obert a tothom.
Vine a conèixer els nostres serveis i totes les novetats que tenim.

INFORMACIONS D'INTERÈS

Carrer del Barri, 28

Horari d'abril a octubre: Dilluns i dimecres de 18 a 20h. Dissabtes de 16 a 19 h.

Per contactar amb nosaltres fora d'horari: 606608286, Carme Vergés (Can Mandra)

Correu electrònic: biblioteca@santllorencdelamuga.cat

ACTIVITATS

Recital de poesia:

El dijous 17 d'agost gaudirem del recital de poesia d’un autor local, Víctor Bonet Arbolí. Us esperem al Parc d’en Pep a les 8 del vespre.

víctor bonetarbolí, fou biòleg i ara no és res, cosa més divertida que li permet fer de poeta.  Comença a fer recitals el 2008 i encara no ha acabat. Assaja diverses formes de presentar les diverses formes de la poesia en públic: sol, amb músics, amb altres poetes, amb artistes d’altres disciplines, disciplinadament llegint escrit o caòticament improvisant ... s’involucra també en l’activisme cultural amb associacions com ara Mugada i Gràcia Territori Sonor. El 2016 publica “El meu poble volia sortir volant” (Roure ed.) i des de llavors s’escarrassa a poder sortir volant de bon de veres amb nous poemes “diferents” que seran la base d’aquest recital. 

Clubs de lectura 2023-2024:

Club de lectura d'adults

Gràcies a la gestió de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, aquest curs us podem tornar a oferir el club de lectura per a adults. Serà la segona edició. Obrirem 20 places.  Les trobades seràn el tercer dilluns de cada mes. El dia 16 d'octubre farem la primera trobada per comentar el llibre que haurem entregat a partir del 12 de setembre.

Si hi teniu interès, no dubteu a contactar amb nosaltres o venir a la biblioteca dins l’horari d’obertura.

Ja sabem la programació de llibres per aquest any, que podeu descarregar a l'enllaç de sota:

Club de lectura Juvenil: Si ets jove i tens ganes de llegir i compartir lectures, vine a la biblioteca. Si sou prous nois i noies podem programar un club de lectura juvenil. Animeu-vos-hi!

Activitats familiars:

La resposta és en els llibres. Aquesta va ser la proposta d’en Jaume Centelles, un mestre de mestres, un mag del foment de la lectura que va fer passar una boníssima estona a petits i grans. Era molt fàcil deixar-se contagiar per la seva passió per la lectura i els contes, posant en valor la tradició oral d’explicar els contes a la mainada.

Va visitar-nos el dia 10 de juny i, a més del seu temps i de totes les històries que ens va deixar, va fer donació d'alguns llibres infantils i juvenils que podreu trobar a la biblioteca.

Per celebrar amb les famílies el primer any de dinamització de la biblioteca, el 22 de juliol vam programar un taller participatiu: “Crea la teva història”, amb la Formigueta Curiosa.  Petits i grans vam gaudir molt d'aquesta activitat tan divertida i creativa.  Si voleu podeu passar per la Biblioteca per conèixer el Tor, la Tuga i l’Olaf Muga i les seves històries. 

Presentacions de llibres:

Al maig vam tenir en Xavier Sistach a la sala polivalent. Ens va presentar el seu llibre: Les aventures d’Ida Pfeiffer, una viatgera i naturalista del segle XIX que, tota sola i amb pocs recursos, va fer dues voltes al món. Aquest biòleg, especialista en Història Natural Antiga dels Insectes, ens va fer una xerrada molt amena on vam descobrir un personatge interessantíssim. 

SERVEIS

Per utilitzar alguns serveis de la biblioteca és necessari tenir el carnet.
Per obtenir-lo només cal que presentis un document original d’identificació i que signis el full d’alta del servei.

El carnet és personal i no pot ser utilitzat per altres persones.
Els menors de 14 anys necessiten una autorització dels pares.
Tenir el carnet significa que s’accepten les normes de la biblioteca, les principals són les següents:

Retornar la documentació en el termini indicat.
Tractar correctament el material.
Evitar actituds que molestin altres usuaris.

Préstec de llibres i altres documents:

✓ Pots endur-te fins a 5 documents en préstec presentant el carnet de la biblioteca.
✓ El préstec és gratuït.
✓ El període de préstec és de 30 dies.
✓ Pots renovar el préstec anant a la biblioteca, trucant per telèfon o enviant un correu electrònic a biblioteca@santllorencdelamuga.cat, sempre que els documents no hagin estat reservats per altres persones.

Pots demanar llibres d’altres biblioteques.

Disposem dels materials següents:

✓Llibres
✓Revistes i diaris
✓Audiovisuals

Els pots consultar a la biblioteca o bé endur-te’ls a casa en préstec.

També organitzem:

✓Activitats culturals (presentacions de llibres, contacontes, tallers...)
✓Visites guiades per la biblioteca

Oferim altres serveis:

✓Consulta a internet
✓Ús d’ordinador
✓Connexió wifi

Clubs de lectura 2022-2023:

Primera edició del club de lectura d'adults

El balanç de la primera edició del club de lectura d'adults és molt positiu. El tercer dilluns de cada mes, ens trobàvem per comentar el llibre que havíem llegit durant el mes. Inicialment, vam obrir 10 places, però amb l’ajuda de la Biblioteca de Figueres, vam poder ampliar els exemplars disponibles de cada llibre. Hem acabat el club 15 participants. 

Vam programar dues activitats al voltant del Club de lectura: una sortida a l'Escala i la projecció de la pel·lícula "Matar a un ruiseñor". El mes de febrer vam llegir "De foc i de sang", un recull de contes de Víctor Català, i una de les nostres voluntàries va preparar la visita per conèixer els la casa natal i altres zones del poble de Caterina Albert. Al març, després de la trobada per comentar el llibre de Harper Lee, vam veure la pel·lícula protagonitzada per Gregory Peck, presentada i contextualitzada per una altra voluntària.

Us deixem la programació del 2022-2023 i us fem saber que teniu un exemplar de cada a la biblioteca per si us ve de gust llegir-ne algún. Nosaltres estarem encantades de comenar-los amb vosaltres. La lectura compartida es gaudeix encara més!

ACTIVITATS 2022

El dia 10 de desembre, a les 12 h, vam gaudir d'una activitat de contacontes a la biblioteca. Es tracta de Contes amb kamishibai, a càrrec de ClarART espectacles. Aquesta tècnica és molt popular al Japó i significa ‘teatre de paper’, en japonès. Els contes es narren a partir d’una sèrie de làmines amb il·lustracions que es van passant dins un teatret, al ritme del relat oral. 

Per la castanyada vam explicar CONTES DE POR per a la mainada. El dia 30 d’octubre la biblioteca es va omplir de nens i nenes que van venir a escoltar contes de POR. Durant tot el mes de novembre hem tingut disponibles els contes de por que ens ha prestat la Biblioteca de Figueres.

Presentacions de llibres:

El primer estiu de dinamització de la biblioteca vam gaudir amb les presentacions de llibres que han passat a formar part de la nostra col·lecció local, tractant-se d’autors molt vinculats al nostre poble. El 23 de juliol, al parc d’en Pep, la Júlia Beltran ens va presentar el seu primer llibre Abrazos de hiel y miel. El 20 d’agost, a la placeta de darrere l’església, vam conèixer l’obra d’en Pep Sindreu, Notes, amb la presència dels seus amics i familiars. El 8 d’octubre també es va presentar el llibre Bocins de pell d’Isabel Guzman Ivars, un llibre de relats que també podreu trobar a la biblioteca i agafar-lo en préstec.

Continuem treballant per fer més presentacions de llibres que anirem anunciant.

Altres activitats

També ens dediquem a tasques de gestió:

  • Registre, catalogació i manteniment del fons bibliogràfic. 
  • Classificació i selecció de les donacions de llibres.
  • Creació d'un fons local que reculli tota la informació i documentació sobre el poble. 
  • Registre d'usuaris (carnets de biblioteca).
  • Comunicació i gestió de les xarxes socials.
  • Coordinació amb la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Seguirem programant tallers i activitats que ens ajudin a donar a conèixer l'espai, ja que una biblioteca necessita lectors i lectores que l'omplin de vida. Si teniu idees o suggeriments, no dubteu a fer-nos-les arribar.

Volem donar les gràcies a totes les persones i institucions que han fet donacions de llibres i que ens permeten anar ampliant el catàleg de llibres que podeu trobar. Us animem a continuar fent donacions, amb el benentès que si no s'adapten a les nostres necessitats o estan repetits, en sabrem donar un bon ús.

Animeu-vos a conèixer la vostra biblioteca.

També podeu seguir-nos per Instagram (@biblioteca_muga) on fem recomanacions de lectures i informem de les activitats.