BIBLIOTECA

23/07/2022

Reactivem la biblioteca! Llegeix tot el que tenim preparat!

INFORMACIONS D'INTERÈS

Carrer del Barri, 28

Horari de setembre a juny: Dilluns i dimecres de 17 a 19h. Dissabtes de 15 a 18 h.

Per contactar amb nosaltres fora d'horari: 606608286, Carme Vergés (Can Mandra)

Correu electrònic: biblioteca@santllorencdelamuga.cat

El carnet de la biblioteca us permet agafar en préstec un màxim de 5 documents durant 30 dies. Per tenir-lo heu de fer-nos arribar la sol·licitud d'usuari omplerta i signada. La trobareu a la biblioteca i també la podeu descarregar aquí:

ACTIVITATS

Contes per a la mainada:

El dia 10 de desembre, a les 12 h, hi ha prevista una activitat de contacontes a la biblioteca. Es tracta de Contes amb kamishibai, a càrrec de ClarART espectacles. Aquesta tècnica és molt popular al Japó i significa ‘teatre de paper’, en japonès. Els contes es narren a partir d’una sèrie de làmines amb il·lustracions que es van passant dins un teatret, al ritme del relat oral. Hi esteu totes convidades. Us hi esperem!

Per la castanyada vam explicar CONTES DE POR per a la mainada. El dia 30 d’octubre la biblioteca es va omplir de nens i nenes que van venir a escoltar contes de POR. Durant tot el mes de novembre hem tingut disponibles els contes de por que ens ha prestat la Biblioteca de Figueres.

Clubs de lectura 2022-2023:

 • Club de lectura d'adults

  A la tardor hem iniciat les sessions del club de lectura que s’allargaran fins al maig. El tercer dilluns de cada mes, fem una trobada per comentar el llibre del mes. Actualment, som 15 participants, però encara hi ha places lliures. Inicialment, vam obrir 10 places, però amb l’ajuda de la Biblioteca de Figueres, hem pogut ampliar els exemplars disponibles de cada llibre. Si hi esteu interessats, no dubteu a contactar amb nosaltres o venir a la biblioteca dins l’horari d’obertura.

  La primera trobada va ser el dilluns 17 d’octubre per parlar d'Els amors difícils d'Italo Calvino. I la segona el 21 de novembre per parlar d’Abans de la Gelada, d’Henning Mankel, on hem entregat el 3r llibre, After Dark, de Hakuri Murakami que comentarem en la trobada del 19 de desembre.
 • Club de lectura Juvenil: A la tardor vam obrir 10 places del club de lectura juvenil que s’ha cancel·lat per falta d’inscripcions. De cara a la tardor vinent ens agradaria tornar a obrir el grup. Us convidem a participar-hi.

Presentacions de llibres:

Aquest estiu vam gaudir amb les presentacions de llibres que han passat a formar part de la nostra col·lecció local, tractant-se d’autors molt vinculats al nostre poble. El 23 de juliol, al parc d’en Pep, la Júlia Beltran ens va presentar el seu primer llibre Abrazos de hiel y miel. El 20 d’agost, a la placeta de darrere l’església, vam conèixer l’obra d’en Pep Sindreu, Notes, amb la presència dels seus amics i familiars. El 8 d’octubre també es va presentar el llibre Bocins de pell d’Isabel Guzman Ivars, un llibre de relats que també podreu trobar a la biblioteca i agafar-lo en préstec.

Continuem treballant per fer més presentacions de llibres que anirem anunciant durant l’any vinent.

Altres activitats

També ens dediquem a tasques de gestió:

 • Registre, catalogació i manteniment del fons bibliogràfic. 
 • Classificació i selecció de les donacions de llibres.
 • Creació d'un fons local que reculli tota la informació i documentació sobre el poble. 
 • Registre d'usuaris (carnets de biblioteca).
 • Comunicació i gestió de les xarxes socials.
 • Coordinació amb la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Volem programar altres tallers i activitats que ens ajudin a donar a conèixer l'espai, ja que una biblioteca necessita lectors i lectores que l'omplin de vida. 

Volem donar les gràcies a totes les persones que han fet donacions de llibres i que ens permeten anar ampliant el catàleg de llibres que podeu trobar. Us animem a continuar fent donacions, amb el benentès que si no s'adapten a les nostres necessitats o estan repetits, en sabrem donar un bon ús.

Animeu-vos a conèixer la vostra biblioteca.

També podeu seguir-nos per Instagram (@biblioteca_muga) on fem recomanacions de lectures i informem de les activitats.