AJUTS LEADER. PEPAC 2023-2027

18/09/2023

Properament s’obrirà la primera convocatòria d’ajuts Leader del període PEPAC 2023-2027. Són subvencions a fons perdut per a la creació, ampliació i/o millora de negocis situats als pobles del territori ADRINOC. Més informació aquí.

Els ajuts Leader són uns ajuts convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER amb l’objectiu de diversificar i promoure l’economia en zones rurals i permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per crear, ampliar o millorar les activitats econòmiques d’aquestes zones.

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader. L’àmbit territorial d’ADRINOC abraça 83 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès.

Amb aquests ajuts ADRINOC vol fomentar projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productiu de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin l’impacte del canvi climàtic, seguint així els objectius estratègics de desenvolupament local de l’entitat.

La darrera convocatòria d’ajuts, corresponent a l’anualitat 2022, es va resoldre el passat mes de maig i ha permès subvencionar 12 projectes. Es tracta, majoritàriament, de creació i desenvolupament de microempreses, moltes d’elles del sector agroalimentari, i també del sector turístic, i algunes empreses de serveis, amb projectes d’inversió que superen els 2 milions d’euros.

A fi de donar a conèixer a totes les entitats, empreses i persones emprenedores del territori els detalls d’aquesta nova convocatòria, des d'ADRINOC vam realitzar una sessió informativa online que pots consultar aquí: https://www.youtube.com/watch?v=G7jfwGQKcQ4. No obstant, per si us han quedat dubtes, farem una sessió presencial el dijous 5 d'octubre a les 10 hores a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (C. Nou 48 de Figueres). Caldrà inscriure's prèviament a info@adrinoc.cat

Per a més informació i assessorament personalitzat, les persones interessades podeu adreçar-vos a:

ADRINOC   info@adrinoc.cat  670 003 963
Seu   Av. Onze de setembre, 22   17800 – Olot 
Subseu   C. Nou, 48    17600 – Figueres